Vitamientjes voor de ziel

Het is zomer! Tijd voor vakantie. Tijd om wat gas terug te nemen. En ook al zit een verre reis er misschien niet in, dit seizoen is ideaal om te genieten van kleine dingen. Op blote voeten door het gras om de ochtenddauw te voelen. Op het terras ontbijten en gefascineerd luisteren naar het melodietje van de koolmees, dat telkens weer anders is.

Wie zomer zegt, denkt: zon. Een belangrijke factor van vitamine D. Maar we hebben ook andere vitamientjes nodig. Zeker in deze tijd. Het coronavirus heeft de wereld in een crisis gestort. Er komen meer vragen op ons af dan we antwoorden hebben. Levensvragen ook, waarover we misschien niet zo gauw met anderen durven te spreken. Zo blijven we op onze spirituele honger zitten.

Daarom versturen we vanaf nu geregeld ‘vitamientjes voor de ziel’. We doen dat een paar keer per maand. Een ‘shot’ met inspirerende, hoopgevende, spirituele of gewoon zalige teksten, gebeden, gedachten en filmpjes. Om de spirituele honger te stillen. Om je ziel een vitamineboost te geven!

Hieronder vind je de eerste vitamientjes. Vind je ze leuk? Stemmen ze tot nadenken? Laat het ons weten op vitamientjes@mariaalcentrum.be. Wil je ook de volgende mail ontvangen, schrijf je dan in via de inschrijfknop hieronder.

Zonnige groeten,

Het team van het Mariaal Centrum

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

De rozenkrans: niet van gisteren

‘De rozenkrans bidden? Hoe oubollig!’ Het is een vaak gehoorde reactie op wie vertelt dat hij dagelijks de rozenkrans of een rozenhoedje bidt. Wim Simons, pastoor in Herk-de-Stad en YouTubefenomeen, overtuigt ons in dit filmpje (15’) van het tegendeel. Bidden werkt!


Montfort, de montfortanen: een beetje geschiedenis

Het tijdschrift Maria, middelares en koningin ken je wellicht. Of misschien heb je al meermaals deelgenomen aan de Montfort-Bedevaarten? Beide initiatieven zijn het werk van de paters montfortanen, een religieuze congregatie die al een eeuw actief is in België. In een interview met Radio Maria vertelt pater Jos Van den Bergh, overste van de Belgische montfortanen, over de figuur van Louis-Marie Grignion de Montfort. Hij kijkt ook naar de toekomst.

http://www.radiomaria.be/de-kerk-leeft/maandag-om-10u30-pater-jos-van-den-bergh/


Anders leven?

3 gedachten over “Vitamientjes voor de ziel”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.