Vitamientjes voor de ziel

Het zijn vreemde tijden. Het coronavirus heeft ons leven behoorlijk door elkaar geschud. De epidemie heeft iets paradoxaals: meer dan ooit hebben we nood aan een stevige knuffel of een schouderklopje, terwijl uitgerekend fysiek contact te mijden is.

Er komen meer vragen op ons af dan we antwoorden hebben. Levensvragen ook, waarover we misschien niet zo gauw met anderen durven te spreken. Zo blijven we op onze spirituele honger zitten. Daarom zijn we eind juni met het initiatief ‘Vitamientjes voor de ziel’ begonnen.

Enkele keren per maand versturen we een mail met inspirerende, hoopgevende, spirituele of gewoon zalige teksten, gebeden, gedachten en filmpjes. Om de spirituele honger te stillen. Om je ziel een vitamineboost te geven!

Je inschrijven op onze ‘vitaminekuur’ kost niets. Voel je vrij om anderen te informeren over dit gratis initiatief!

Hieronder vind je alvast een dosis vitamientjes. Vind je ze leuk? Stemmen ze tot nadenken? Laat het ons weten op vitamientjes@mariaalcentrum.be. Wil je ook de volgende mail ontvangen, schrijf je dan in via de inschrijfknop hieronder.

Hartverwarmende groeten,

Het team van het Mariaal Centrum

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

De rozenkrans: niet van gisteren

‘De rozenkrans bidden? Hoe oubollig!’ Het is een vaak gehoorde reactie op wie vertelt dat hij dagelijks de rozenkrans of een rozenhoedje bidt. Wim Simons, pastoor in Herk-de-Stad en YouTubefenomeen, overtuigt ons in dit filmpje (15’) van het tegendeel. Bidden werkt!


Montfort, de montfortanen: een beetje geschiedenis

Het tijdschrift Maria, middelares en koningin ken je wellicht. Of misschien heb je al meermaals deelgenomen aan de Montfort-Bedevaarten? Beide initiatieven zijn het werk van de paters montfortanen, een religieuze congregatie die al een eeuw actief is in België. In een interview met Radio Maria vertelt pater Jos Van den Bergh, overste van de Belgische montfortanen, over de figuur van Louis-Marie Grignion de Montfort. Hij kijkt ook naar de toekomst.

http://www.radiomaria.be/de-kerk-leeft/maandag-om-10u30-pater-jos-van-den-bergh/


Anders leven?

3 gedachten over “Vitamientjes voor de ziel”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.