Gezocht: taalcorrector

vzw Mariale Werken zoekt een vrijwilliger:
taalcorrector voor een Nederlandstalig geloofstijdschrift

Wie we zijn
De vzw Mariale Werken is een katholieke vereniging, opgericht door de Belgische paters montfortanen. Met ons mariaal apostolaat moedigen we de Mariadevotie aan als de beste weg om tot Jezus Christus te komen.
Ons apostolaat neemt verschillende vormen aan. Het tijdschrift Maria, middelares en koningin verschijnt tien keer per jaar. Het bevat geen wetenschappelijke exposés, maar korte, eigentijdse bijdragen in een heldere taal, die gericht zijn op een gelovig en nieuwsgierig lezerspubliek.
Daarnaast zijn we een vaste waarde in het organiseren van bedevaarten met Nederlands- of Franstalige begeleiding. Er is ook de Montfort Shop, met een selectief aanbod van religieuze boeken en voorwerpen.

Wie we zoeken
Voor ons tijdschrift Maria, middelares en koningin, dat aan zijn 86e jaargang toe is, zijn we dringend op zoek naar een taalcorrector. In eerste instantie zoeken we iemand (m/v) die ons in augustus eenmalig uit de nood kan helpen, maar mogelijk kunnen we op korte termijn regelmatig samenwerken.
De taalcorrector die we zoeken, heeft een onberispelijke kennis van het Nederlands. Hij of zij is perfect op de hoogte van de spellingregels, werkt heel nauwkeurig en is bereid om tien keer per jaar enkele uren vrij te maken om teksten (Word) na te lezen. De kopij die je als corrector op je bord krijgt, telt telkens ca. 11.000 woorden.
Je werkt thuis of bij ons op kantoor, nabij het station in Leuven (dan is de koffie inbegrepen!).

Wat we te bieden hebben
Een vrijwilligersvergoeding per uitgave valt te bespreken. En natuurlijk mag je een gratis abonnement op Maria, middelares en koningin verwachten.

Meer info
Lijkt dit vrijwilligerswerk een zinvolle tijdsbesteding voor jou? Wil je op je eigen manier helpen aan de verspreiding van de Blijde Boodschap? Neem dan contact op met Glenn Geeraerts, redacteur, op 016 30 82 15 of via mail: glenn.geeraerts@mariaalcentrum.be.

Een gedachte over “Gezocht: taalcorrector”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.