De Belgische montfortanen blazen 100 kaarsjes uit!

Honderd jaar: zolang al zijn de montfortanen actief in België. Voor ons Mariaal Centrum moest het een bijzonder feestelijk jaar worden, maar het coronavirus besliste er anders over. Toch bleven we niet bij de pakken zitten …

Boekvoorstelling

Op 18 september werd in Scherpenheuvel het boek voorgesteld over 100 jaar Montfort en montfortaanse spiritualiteit in België. De studie, een samenwerking tussen de Leuvense faculteit theologie, uitgeverij Halewijn en de paters montfortanen, gaat in op de Mariadevotie gisteren, vandaag en morgen. De boekvoorstelling ging gepaard met panelgesprekken tussen de auteurs. Interesse? Je kan het boek hier bestellen!

Het Mariageheim

Geen betere gelegenheid dan dit feestjaar om één van Montforts klassiekers opnieuw uit te brengen: Het Mariageheim. In dit boekje vat Louis-Marie Grignion de Montfort in briefvorm De ware godsvrucht samen, volgens paus Johannes-Paulus II een bestseller op het vlak van mariale spiritualiteit. Montfort reikt in het boekje een methode aan om je, net als de apostelen met Pinksteren, te laten begeesteren en een ‘nieuwe mens’ te worden.
Het is een gloednieuwe vertaling; mét bijbehorende gebeden. Een aanrader voor mensen die de spiritualiteit van Montfort op een toegankelijke manier willen leren kennen!
Je kan het boek hier bestellen.

Aimé is priester geworden!

Uitgerekend in dit feestjaar mogen de Belgische montfortanen zich opnieuw verheugen op een priesterwijding. Pater Aimé Kamanda is afkomstig van Congo-Kinshasa, maar woont al een tijdje in Leuven. Het is in de Sint-Pieterskerk van die stad dat hij op 20 september uit handen van hulpbisschop Koen Vanhoutte de priesterwijding heeft ontvangen. Voor deze plechtigheid werd een livestream opgezet, zodat je coronaproof kunt meevieren!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.