Paus roept op tot gebedsmarathon in mei

Paus Franciscus roept katholieken wereldwijd op om in de meimaand elke dag tot Maria te bidden. Het dagelijkse rozenkransgebed van miljoenen gelovigen moet sterker zijn dan het coronavirus, dat de wereld nu al meer dan een jaar in de greep houdt.

De gebedsmarathon begint op 1 mei en eindigt op 31 mei, Maria-Bezoek. Op de afsluitende gebedsdag zal de paus vanuit het Vaticaan bidden tot Onze-Lieve-Vrouw voor het einde van de pandemie en de spoedige hervatting van het sociale leven.

Dertig mariale bedevaartsoorden – van Argentinië tot Engeland – hebben zich bij de oproep van het Vaticaan aangesloten, elk met een specifieke intentie. Zo zal er in Loreto gebeden worden voor de bejaarden en in Lourdes voor dokters en verplegend personeel. In ons land doet het Luikse heiligdom Banneux Notre-Dame mee. De ‘Maagd der armen’ verscheen er in 1933 aan de kleine Mariette Béco. In Banneux wordt op dinsdag 11 mei speciaal gebeden voor wie behoeftig is, dakloos of economische moeilijkheden heeft.

ROZENKRANS EN WEESGEGROET

De paus vraagt om, in de komende meimaand, dagelijks aandacht te schenken aan het rozenkransgebed, als middel om onze intenties toe te vertrouwen aan Maria. Bij wijze van dagsluiting is het goed het Weesgegroet te bidden.

Onophoudelijk bidden, zoals Jezus het ons heeft voorgehouden: dat is de bedoeling van deze gebedsmarathon. Met Maria als onze voorspreekster komt ons dagelijks gebed, of het nu in gemeenschap is, thuis of onderweg, in de auto of een regionaal bedevaartsoord, terecht bij God.

De redactie

Een gedachte over “Paus roept op tot gebedsmarathon in mei”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.