Algemeen programma Beauraing & Chevetogne

18 juli 2021 | autocar | Begeleider: pastoor Jan Baert

Omwille van organisatorische redenen kunnen we niet op bezoek bij de Tibériade in Lavaux-Sainte-Anne, zoals aangegeven staat in de bedevaartbrochure. Als alternatief programma voor de namiddag trekken we naar de oecumenische kloostergemeenschap van Chevetogne.


Vertrek in Kortrijk (6.00 uur) met onderweg volgende stops: Gent (7.00 uur), Groot-Bijgaarden/Zellik (7.40 uur) en Leuven (8.00 uur). Rond 9.30 uur komen we aan in Beauraing waar we samen de eucharistie vieren en de tijd nemen om de stilte op te zoeken bij Maria.

Voor Corona ons dwong in ons kot te blijven kwam men van heinde en verre kijken en luisteren naar de bijzondere Benedictijnse gemeenschap van Chevetogne met hun prachtige gezangen. Hier vloeien liturgieën van het Westen samen met die van het orthodoxe Oosten. De monniken ontvangen ons in de namiddag voor een geleid bezoek van het oecumenische klooster.

Rond 18.00 uur keren we terug naar huis. Stops: Leuven (19.15 uur), Groot-Bijgaarden/Zellik (20.00 uur), Gent (20.40 uur), Kortrijk (21.40 uur).

Contacteer ons voor meer informatie!

Terug