Algemeen programma Fatima

11 – 15 oktober 2020 | vliegtuig | Begeleider: pastoor Luc Frenay

Schrijf je hier in

Dag 1
Vertrek in Zaventem omstreeks 6.20 uur. Bij aankomst in Lissabon brengen we een bezoek
aan het Jeronimusklooster met de Heilige Mariakerk en houden we halt aan het monument
van de zeevaarders en de toren van Belém. Na de lunch brengt de autocar ons langs schilderachtige Portugese wegen naar Fatima. We brengen een eerste groet aan de verschijningskapel en vieren de eucharistie in de kapel van de Heilige Familie.

Dag 2
Na de misviering in de kapel van de Heilige Familie bezoeken we deze ochtend de basiliek met de graven van Francesco, Jacinta en Lucia en nemen we de tijd bij de verschijningskapel op de Cova da Iria. In de namiddag wordt het verhaal van de drie herderskinderen voor ons tot leven gewekt in het wassenbeeldenmuseum. Het hoogtepunt van de bedevaart begint op de avond van de 12e met de sacramentsprocessie, gevolgd door het rozenkransgebed en de lichtprocessie op de esplanade.

Dag 3
Na het ontbijt bidden we samen het rozenkransgebed in de verschijningskapel, als voorbereiding op de festiviteiten die op deze speciale dag gepland zijn. Op 13 oktober vieren we de verjaardag van de verschijningen. Samen met duizenden andere bedevaarders wonen we de grote internationale misviering bij. In de namiddag is er gelegenheid om te biechten in de kapel van het Heilige Sacrament. Na het avondmaal wonen we voor de laatste maal de lichtprocessie bij.

Dag 4
Na het ontbijt bezoeken we de parochiekerk en wandelen we de kruisweg. We gaan een kijkje nemen in Aljustrel, het dorp waar de zieners woonden, en snuiven de sfeer op in Cabeço en Os Valhinhos, de verschijningsplaatsen. In de Sint-Stefankapel in Valhinhos vieren we de eucharistie. Na de middag maken we een excursie naar het imposante klooster van Batalha. Tegen de avond keren we terug naar Fatima voor een verzorgde maaltijd in het hotel en het rozenkransgebed in de verschijningskapel.

Dag 5
Op deze laatste dag vieren we eucharistie in de verschijningskapel en bezoeken we de basiliek van de Heilige Drievuldigheid. Tegen de middag keren we terug naar het hotel voor een heerlijk middagmaal. In de namiddag sluiten we onze bedevaart af met een Mariaviering en de hernieuwing van onze doopbeloften volgens de leer van de heilige Montfort.
Bij het vallen van de avond brengt de autocar ons naar de luchthaven van Lissabon waar ons
vliegtuig omstreeks 19.55 uur vertrekt. De aankomst in Zaventem is voorzien om 23.35 uur.

Schrijf je hier in

Terug