Algemeen programma Fatima

10 – 14 oktober 2021 | vliegtuig | Begeleider: pastoor Luc Frenay

Dag 1
Vertrek in Zaventem omstreeks 6.00 uur. Bij aankomst in Lissabon brengen we een bezoek aan het Jeronimusklooster met de Heilige Mariakerk en houden we halt aan het monument van de zeevaarders en de toren van Belem. Na de lunch brengt de autocar ons langs schilderachtige Portugese wegen naar Fatima. We brengen een eerste groet aan de verschijningskapel en vieren de eucharistie in de kapel van de Heilige Familie. Avondmaal en overnachting. 

Dag 2
Na het ontbijt rijden we richting Aljustrel en beginnen met het bidden van de kruisweg. In de St.-Stefankapel vieren we eucharistie. De verschijningsplaatsen van Maria in Os Valhinhos en Cabeço krijgen extra aandacht. We bezoeken ook het dorp Aljustrel waar de zieners woonden en, op de terugweg, maken we een halte bij de parochiekerk van Fatima. Na de middag maken we een excursie naar het imposante klooster van Batalha. Tegen de avond keren we terug naar Fatima voor een verzorgde maaltijd in het hotel en het rozenkransgebed in de verschijningskapel.

Dag 3
Na de misviering in de kapel van de Heilige Familie bezoeken we op deze ochtend de basiliek met de graven van Francesco, Jacinta en Lucia en nemen we de tijd bij de verschijningskapel op de Cova da Iria. In de namiddag wordt het verhaal van de drie herderskinderen voor ons tot leven gewekt in het wassenbeeldenmuseum. Het hoogtepunt van de bedevaart begint in de namiddag van de 12e met de sacramentsprocessie, ’s avonds gevolgd door het rozenkransgebed en de lichtprocessie op de esplanade. 

Dag 4
Na het ontbijt bidden we samen het rozenkransgebed in de verschijningskapel, als voorbereiding op de festiviteiten die op deze speciale dag gepland zijn. Op 13 oktober vieren we de verjaardag van de verschijningen. Samen met duizenden andere bedevaarders wonen we de grote internationale misviering bij. In de namiddag is er gelegenheid om te biechten in de kapel van het Heilige Sacrament. Na het avondmaal wonen we voor de laatste maal de lichtprocessie bij. 

Dag 5
Op deze laatste dag vieren we eucharistie in de verschijningskapel en bezoeken we de basiliek van de Heilige Drievuldigheid. Tegen de middag keren we terug naar het hotel voor een heerlijk middagmaal. In de namiddag sluiten we onze bedevaart af met een Mariaviering en de hernieuwing van onze doopbeloften volgens de leer van de heilige Montfort. 
Bij het vallen van de avond brengt de autocar ons naar de luchthaven van Lissabon waar ons vliegtuig omstreeks 19.55 uur vertrekt. De aankomst in Zaventem is voorzien om 23.35 uur. 

Terug