4 – 13 november 2019

10 dagen  |  vliegtuig  |  Begeleider: pastoor Jan Baert

Infomoment op zaterdag 13 april 2019

Wil je deelnemen aan deze bedevaart? Je kan je hier inschrijven.

Algemeen Programma

Dag 1

Omstreeks 12.15 uur vertrek vanuit Zaventem. Bij aankomst in Tel Aviv rond 17.30 uur worden we opgehaald door een autocar en naar ons hotel in Jeruzalem gebracht waar we een heerlijk avondmaal krijgen.

Dag 2

We brengen een bezoek aan de Olijfberg met de Hemelvaartmoskee en de Onze-Vaderkerk. Hier genieten we van een schitterend panoramisch uitzicht over Jeruzalem. Ook het Dominus Flevit-heiligdom, de Hof van Olijven met de kerk van de Doodsstrijd en het graf van Maria zijn hier gesitueerd. In de grot van Getsemane vieren we de eucharistie. Na de lunch bezoeken we samen de Heilige Grafkerk. Daarna beschikt u over vrije tijd om te kuieren door de straatjes van de oude stad.

Dag 3

We zetten koers naar Bethlehem waar we de Geboortekerk bezoeken, de Melkgrot en de Sint-Katharinakerk. De eucharistieviering vindt na de lunch plaats in het Herdersveld.

Dag 4

We duiken opnieuw de Oude stad van Jeruzalem in. We bezichtigen het Tempelplein met de Klaagmuur waar we een Bar Mitzwa kunnen meemaken. Vervolgens bezoeken we het Paleis van Kajafas (Petrus in Gallicantu). Na de lunch gaan we met de bus naar de Zionsberg. We bezoeken er het Cenakel, staan even stil bij het graf van David en gaan naar de Dormitiokerk met de indrukwekkende crypte van het Ontslapen van Maria. We sluiten de dag af met een eucharistieviering in de kapel van het Cenakel.

Dag 5

In de voormiddag bezoeken we de Sint-Annakerk met de vijvers van Bethesda, daarna het Litostrotos. We volgen de kruisweg, de Via Dolorosa naar Golgotha in de Heilige Grafkerk. Na de lunch bezoeken we de kerk van Johannes de Doper in Ein Karim en vieren de eucharistie in de kerk van de Visitatie.

Dag 6

Na het ontbijt zetten we koers richting Dode Zee. Alvorens we gaan baden maken we kennis met Qumran, een plaats in de woestijn waar de Dode Zeerollen werden gevonden. We vervolgen onze reis naar Jericho. Eerst houden we halt bij de doopplaats van Jezus aan de Jordaan. Daarna bezoeken de Tel in Jericho. In de late namiddag vertrekken we richting Nazareth waar we de eucharistie vieren in de kapel van Charles de Foucauld en ons installeren in het hotel waar we de komende vier nachten zullen verblijven.

Dag 7

Vandaag bezoeken we Haïfa, gebouwd langs de kust en mooi gelegen tegen de hellingen van de berg Karmel. Op deze berg, in de grot van Elia, vieren we de eucharistie. Na de lunch brengen we een bezoek aan het historische Caesarea met zijn Romeins theater, aquaduct en kruisvaardersburcht.

Dag 8

We beginnen de dag met een eucharistieviering in de basiliek van de Aankondiging. Nadien bezoeken we het heiligdom van de Mariabron, de kerk van Sint-Jozef, de synagoge en het museum van de basiliek van de Aankondiging. Na de lunch rijden we eerst naar Kana en vervolgens naar de berg Thabor voor een bezoek aan de kerk van de Gedaanteverandering.

Dag 9

Dit is een bijzondere dag aan het Meer van Galilea. Allereerst vieren we de eucharistie op de berg van de Zaligsprekingen, we nemen tijd in Tabgha, de plaats van de broodvermenigvuldiging en van het primaatschap van Petrus. Daarna bezoeken we de synagoge in Kapernaüm. ’s Middags steken we het meer over per boot die ons naar kibboets Ein Gev brengt voor een heerlijke lunch en een bezoek.

Dag 10

Na de eucharistieviering maken we ons op voor de reis naar huis. De autocar brengt ons van Nazareth naar Tel Aviv voor de vlucht naar Zaventem. De aankomst wordt voorzien omstreeks 19.30 uur.

Prijs:

€ 1.867 per persoon op basis van een tweepersoonskamer

Verzekeringen:

 • Annulatiebijdrage: € 74,68
 • Bijstandsverzekering Europ Assistance: € 38,90

Inbegrepen:

 • Verblijf in volpension
 • Verblijf in driesterrenhotels
 • Vlucht heen en terug vanuit Zaventem naar Tel Aviv
 • Autocar ter plaatse
 • Alle uitstappen en toegangstickets zoals beschreven in het programma
 • Fooien voor gidsen, chauffeurs, hotels en restaurants
 • Dagelijkse eucharistieviering
 • Spirituele en praktische begeleiding
 • Bedevaarttasje
 • Bedevaartboekje

Niet inbegrepen:

 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken

Uw reservatie is pas definitief na het betalen van een voorschot van € 350.

Uiterste betalingsdatum van het saldo is 1 maand voor vertrek, uiterlijk dus 4 oktober 2019.

Aandachtspunten:

 • Lokale munt: de Israëlische sjekel (NIS) mag vrij ingevoerd worden. U kan ter plaatse eenvoudig euro’s wisselen of geld opvragen uit één van de vele bankautomaten.
 • Paspoort: een internationaal paspoort met geldigheid tot zes maanden na terugkeer is vereist. We vragen u uiterlijk vijf weken voor vertrek een kopie van de fotobladzijde van uw internationaal paspoort aan ons te bezorgen. Een visum is niet vereist voor mensen met de Belgische nationaliteit.

Wil je deelnemen aan deze bedevaart? Je kan je hier inschrijven.