Algemeen programma Heilig Land

16 – 25 november 2020 | vliegtuig | Begeleider: pastoor Jan Van Raemdonck

Dag 1
Omstreeks 12.45 uur vertrek vanuit Zaventem. Bij aankomst in Tel Aviv om 18.05 uur worden we opgehaald door een autocar en naar ons hotel in Jeruzalem gebracht waar we een heerlijk avondmaal krijgen.

Dag 2
We brengen een bezoek aan de Olijfberg met de Hemelvaartmoskee en de Onze-Vaderkerk. Hier genieten we van een schitterend panoramisch uitzicht over Jeruzalem. Ook het Dominus Flevit-heiligdom, de Hof van Olijven met de kerk van de Doodsstrijd en het graf van Maria zijn hier gesitueerd. In de grot van Getsemane vieren we de eucharistie.
Na de lunch bezoeken we samen de Heilig Grafkerk. Daarna beschikt u over vrije tijd om te kuieren door de straatjes van de oude stad.

Dag 3
In de voormiddag bezoeken we de Sint-Annakerk met de vijvers van Bethesda en Litostrotos. We volgen de kruisweg, de Via Dolorosa naar Golgota en tot slot de Heilig Grafkerk. Na de lunch bezoeken we de kerk van Johannes de Doper in Ein Karim en vieren we eucharistie in de kerk van de Visitatie.

Dag 4
We duiken opnieuw de Oude stad van Jeruzalem in. We bezichtigen het Tempelplein met de Klaagmuur waar we een bar mitzwa kunnen meemaken. Vervolgens bezoeken we het Paleis van Kajafas (Petrus in Gallicantu).
Na de lunch gaan we met de bus naar Sionsberg. We bezoeken er het Cenakel, staan even stil bij het graf van David en gaan naar de Dormitiokerk met de indrukwekkende crypte van het ontslapen van Maria. We sluiten de dag af met een eucharistieviering in de kerk van het Cenakel.

Heb je interesse in de reis? Op 19 juli om 16.00 uur organiseren we een vrijblijvend infomoment in het Montfortcollege in Rotselaar (Aarschotsesteenweg 39)! We stellen er de bedevaart persoonlijk voor, je kan er al je vragen stellen én kennismaken met de organisatie en de begeleider.

Dag 5
We zetten koers naar Betlehem waar we de Geboortekerk bezoeken, de Melkgrot en de Sint-Katharinakerk. De eucharistieviering vindt na de lunch plaats in het Herdersveld.

Dag 6
Na het ontbijt zetten we koers richting Dode Zee. Alvorens we gaan baden, maken we kennis met Qumran, een plaats in de woestijn waar de Dode Zeerollen werden gevonden. We vervolgen onze reis naar Jericho. Eerst houden we halt bij de doopplaats van Jezus aan de Jordaan. Daarna bezoeken we de Tel in Jericho. In de late namiddag vertrekken we richting Nazaret waar we de eucharistie vieren in de kapel van Charles de Foucauld en ons installeren in het hotel waar we de komende vier nachten zullen verblijven.

Heilige Grafkerk in Jeruzalem

Dag 7
Vandaag bezoeken we Haïfa, gebouwd langs de kust en mooi gelegen tegen de hellingen van de berg Carmel. Op deze berg, in de grot van Elia, vieren we de eucharistie. Na de lunch brengen we een bezoek aan het historische Caesarea met zijn Romeins theater, aquaduct en kruisvaardersburcht.

Dag 8
We beginnen de dag met een eucharistieviering in de Basiliek van de Aankondiging. Nadien bezoeken we het Heiligdom van de Mariabron, de kerk van Sint-Jozef, de synagoge en het museum van de Basiliek van de Aankondiging. Na de lunch rijden we naar we eerst naar Kana en vervolgens naar de berg Tabor voor een bezoek aan de kerk van de Gedaanteverandering.

Dag 9
Dit is een bijzondere dag aan het meer van Galilea. Allereerst vieren we de eucharistie op de berg van de Zaligsprekingen, we staan even stil in Tabgha, de plaats van de broodvermenigvuldiging en van het primaatschap van Petrus. Daarna bezoeken we de synagoge in Kafarnaüm. ’s Middags steken we het meer over per boot die ons naar kibboets Ein Gev brengt voor een heerlijke lunch en een bezoek.

Dag 10
Na het ontbijt maken we ons op voor de reis naar huis. De autocar brengt ons naar Tel Aviv voor de vlucht naar Zaventem. De aankomst is gepland omstreeks 17.00 uur.

Aandachtspunten:
Lokale munt: de Israëlische sjekel (NIS) mag vrij ingevoerd worden. U kan ter plaatse eenvoudig euro’s wisselen of geld opvragen uit één van de vele bankautomaten.
Reisdocumenten: een internationaal paspoort met geldigheid tot zes maanden na afreis is vereist. We vragen u uiterlijk vijf weken voor vertrek een kopie van de fotobladzijde van uw internationaal paspoort aan ons te bezorgen.
Gezondheid: om deel te nemen aan deze bedevaart dient u in goede gezondheid te verkeren en vlot te been te zijn.

Terug