Kroatië

Het wondermooie Kroatië zal u betoveren. Dit land biedt een enorme verscheidenheid aan onvergetelijke landschappen. Ontelbare groenblauwe meren verbonden door watervallen, een azuurblauwe kustlijn met honderden idyllische eilandjes en vele mediterrane stadjes en haventjes zullen ons nog lang bijblijven.

Die verscheidenheid treffen we ook aan in de cultuur van Kroatië. Historisch en cultureel is dit land een echt kruispunt, een smeltkroes van verschillende beschavingen. De Kroaten werden vaak overheerst en anderen bepaalden voor hen wie ze waren en wat ze moesten geloven. Na eeuwenlange godsdienstoorlogen met islamieten en orthodoxe christenen en enkele evangelisatiegolven in de 19e eeuw, is vandaag bijna 90 % van de bevolking katholiek. Vaak heeft de bevolking zich moeten identificeren als christen, en dat heeft gewerkt.

Dit geldt ook voor ons, we zijn christen geworden dankzij toedoen van anderen. Tijdens deze bedevaart staan we stil bij onszelf, bij onze eigen bekering. Willen we christen zijn? Kiezen we bewust voor ons geloof?

Maria vergezelt ons uiteraard op deze innerlijke reis. Zij is duidelijk aanwezig in dit vruchtbare land en wordt vereerd in vele heiligdommen.

Onderweg steken we even de grens over met Bosnië-Herzegovina om de sfeer op te snuiven in Medjugorje en ons een beeld te vormen van wat er plaatsvindt.

Voor meer informatie over het programma kan u hieronder klikken op de datum.

Wil je deelnemen aan deze bedevaart? Je kan je inschrijven door hier te klikken.