18 – 27 september 2019

10 dagen  |  vliegtuig  |  Begeleider: pater Frans Fabry

Het infomoment over deze bedevaart is al voorbij, maar je kan bij ons steeds meer informatie verkrijgen. Voel je vrij om ons te contacteren!

Wil je deelnemen aan deze bedevaart? Je kan je hier inschrijven.

Algemeen Programma

Dag 1

Omstreeks 9.45 uur vertrekt ons vliegtuig vanuit Zaventem naar Zagreb, waar twee uur later een autocar voor ons klaarstaat. In de bovenstad gaan we lunchen en de sfeer opsnuiven. We vieren er eucharistie en bezoeken de barokke Sint-Catharinakerk en de Sint-Marcuskerk met haar geglazuurde daken.

Dag 2

De kathedraal van Zagreb is niet meteen een kathedraal van grote schoonheid maar ze bezit een bijzonder rijke geschiedenis. In het prachtige stadsmuseum, ondergebracht in het voormalige clarissenklooster ontdekken we het verleden van deze hoofdstad en haar kathedraal. Na de lunch en de eucharistie maken we kennis met Kroatisch aartsbisschop en martelaar Alojzzije Stepinac.

Dag 3

Vandaag bewonderen we de elegante barokke stad Varazdin. We vieren de eucharistie en bezoeken de bedevaartkerk van Onze-Lieve-Vrouw ter Sneeuw in Belec. De kerk van Marija Bistrica is als middelpunt van het christendom in Kroatië ook zeker een bezoek waard.

Dag 4

Vandaag laten we ons betoveren door de natuurpracht van het Nationaal Park Plitvice met honderden watervallen die neerklateren in smaragdgroene tot diepblauwe meren. In dit wondermooie park vieren we ook de eucharistie. Na het bezoek rijden we naar Zadar, aan de Dalmatische kust.

Dag 5

In de voormiddag bezoeken we het piepkleine, middeleeuwse stadje Nin, gelegen op een eilandje in de omgeving van Zadar. Hier wordt nog steeds op traditionele wijze zout gewonnen. Na de lunch in Zadar bezoeken we één van de beroemdste monumenten van Kroatië, de Sint-Donatuskerk. Deze kerk is het symbool van Zadar en gewijd aan de Heilige Drievuldigheid. Na de eucharistieviering brengen we een bezoek aan de Sint-Anastasiakathedraal.

Dag 6

De wirwar van steegjes en de geplaveide trappen geven het stadje Sibenik een Italiaanse charme. Hier bezoeken we onder meer de Sint-Jacobskathedraal, de Sint-Michaëlskerk, de Sint-Bernardkerk, het museum voor religieuze kunst en we vieren er de eucharistie. Na het middagmaal nemen we tijd in Trogir, een bijzonder charmant, middeleeuws stadje.

Dag 7

Na het ontbijt rijden we naar Split, het hart van Dalmatië met een rijke historische achtergrond, Romeinse architectuur en brede, met palmbomen geflankeerde boulevards. Langs de oude smalle straatjes en pleinen van de binnenstad bereiken we het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus met de Domniuskathedraal. We genieten er van een heerlijk middagmaal en keren dan terug naar Trogir, alweer een juweeltje aan de Dalmatische kust. Door de geschiedenis heen is dit stadje in handen geweest van de Grieken, Romeinen, Venetië en zelfs Frankrijk. Al deze culturen hebben hun stempel op de stad gedrukt. We gaan er onder andere de onlangs gerenoveerde kathedraal van Sint-Laurentius bezoeken met zijn interessante klokkentoren.

Dag 8

De autocar voert ons na het ontbijt naar Sinj, het belangrijkste bedevaartsoord van Dalmatië. In het franciscanenklooster bevind zich het wonderbarende beeld van de Moeder Gods, dat door monniken in de 17e eeuw naar Sinj gebracht werd. Na de lunch steken we de grens over, naar Bosnië-Herzegovina, om polshoogte te nemen in Medjugorje. Het werd bekend door een reeks verschijningen van Maria die er sinds 1981 zouden plaatsvinden. De Rooms-Katholieke Kerk heeft dit bedevaartsoord tot nu toe niet erkend, toch trekt het veel volk. Aan het einde van de dag rijden we naar Neum om er te overnachten.

Dag 9

Vandaag bezoeken we Dubrovnik. We zoeken de rust op in het franciscanenklooster, geven onze ogen de kost in het paleis van de rector, en gaan de reliekschrijnen van Sint-Blasius bewonderen in de schatkamer van de kathedraal van Maria-Tenhemelopneming. Na de lunch brengen we ook nog een bezoek aan het klooster van de dominicanen en maken we een wandeling op de stadswallen.

Dag 10

Op deze laatste dag situeren wij ons als christenen in de tijd, we vieren de eucharistie en hebben de kans nog even te verpozen in deze prachtige mediterrane stad. U kan even verdwalen in de charmante straatjes, pootje baden in de Adriatische Zee of souvenirs kopen om iets tastbaars van deze onvergetelijke reis mee naar huis te nemen. Na de lunch maken we ons klaar voor de transfer naar de luchthaven waar we omstreeks 16.20 uur opstijgen. Rond 19.45 uur wordt de landing op Zaventem voorzien.

Prijs:

€ 2.055 per persoon op basis van een tweepersoonskamer

Verzekeringen:

 • Annulatiebijdrage: € 85,56
 • Bijstandsverzekering Europ Assistance: € 19,10

Inbegrepen:

 • Verblijf in drie- à viersterrenhotels
 • Alle maaltijden vanaf de lunch op de eerste dag tot en met de lunch op de laatste dag
 • Vlucht heen en terug
 • Rondreis in Kroatië per autocar
 • Alle uitstappen en toegangstickets zoals beschreven in het programma
 • Dagelijkse eucharistieviering
 • Spirituele en praktische begeleiding
 • Bedevaarttasje
 • Bedevaartboekje

Niet inbegrepen:

 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken

Uw reservatie is pas definitief na het betalen van een voorschot van € 350.

Uiterste betalingsdatum van het saldo is 1 maand voor vertrek, uiterlijk dus op 18 augustus 2019.

Aandachtspunten:

 • Lokale munt: In Kroatië betaalt men met de Kroatische kuna. Ook de euro wordt vrijwel in heel Kroatië als betaalmiddel geaccepteerd. U kan ter plaatse eenvoudig euro’s wisselen of geld opvragen uit één van de vele bankautomaten.
 • Voor reizen naar Kroatië is een geldige identiteitskaart voldoende.

Wil je deelnemen aan deze bedevaart? Je kan je hier inschrijven.