Lourdes

Zo’n 160 jaar geleden, in een klein stadje aan de voet van de Franse Pyreneeën, groeide de veertienjarige Bernadette Soubirous op in een arm maar  liefdevol gezin. Toen ze op een dag hout ging sprokkelen bij de rivier, verscheen er een ‘lieve dame’ in het wit gekleed met een rozenkrans. Die lieve Dame openbaarde zich later als de Onbevlekte Ontvangenis. Op aanwijzing van Onze-Lieve-Vrouw opende ze er een bron om zich te wassen en ervan te drinken. Na die eerste verschijning keerde Bernadette nog zeventien keer terug naar die plek bij de grot.

Er gaat nog steeds een magische kracht uit van Lourdes, dat jaarlijks honderdduizenden pelgrims van over de hele wereld aantrekt. Die magie kan ook u ervaren aan de grot, bij de bron, wanneer u in gesprek gaat met Maria over uw geluk, uw lijden, uw dankbaarheid en uw liefdevolle intenties.

Die magie ervaart u ook door het samenzijn met zovele mede-gelovigen, door samen een kaars aan te steken, te bidden en te zingen.

Door de oproep van Onze-Lieve-Vrouw om er in processie naartoe te komen en er een kapel te bouwen ervaren men-sen, jong en oud, hier vandaag nog steeds de genezende kracht van het water. De verbondenheid van het geloof, en de bevrijding door bekering, boete en liefde scheppen bovendien een warm klimaat van samenhorigheid en solidariteit.

Algemeen Programma

In Lourdes nemen we deel aan alle grote plechtigheden van het heiligdom: de internationale eucharistieviering, de sacramentsprocessie met aanbidding in de onderaardse Pius X-basiliek en uiteraard de sfeervolle kaarsenprocessie.

Daarnaast bieden we onze eigen activiteiten aan zoals het aanwezig zijn bij de grot, een wandeling in de spirituele voetsporen van Bernadette, een bezoek aan de onthaalcentra voor de zieken, dagelijks een eucharistieviering, de kruisweg, een boeteviering en de geloofsweg in Cité-Secours. We sluiten de bedevaart met de hernieuwing van onze doopbeloften volgens de leer van de heilige Montfort.

Voor meer informatie over het programma kan u hieronder klikken op de verschillende data.

Wil je deelnemen aan één van deze bedevaarten? Je kan je inschrijven door hier te klikken.