Lourdes

17 tot 23 juli 2020 | trein | Begeleider: pater Cor Bekers

19 tot 23 juli 2020 | vliegtuig | Begeleider: pater Jos Van den Bergh

16 tot 20 september 2020 | vliegtuig | Begeleider: pastoor Maarten Pijnacker

Omwille van Covid-19 zijn onze Lourdesbedevaarten van dit jaar jammer genoeg geannuleerd.

In Lourdes word je verwacht zoals je bent, met je vreugde en met je zorgen. Maria heeft ons, gewone stervelingen, uitgenodigd. Ze is hier niet alleen boodschapster, maar wil vooral banden met je aanknopen of nauwer aanhalen, zoals ze dat ook met Bernadette gedaan heeft.

Het verhaal van Bernadette heeft zich niet beperkt tot die achttien ontmoetingen bij de grot. De intieme banden die daar gesmeed werden, heeft Bernadette de jaren na de verschijningen steeds levend gehouden. Zo heeft Maria van een gewoon meisje met een kinderlijk geloof een sterke vrouw gemaakt en daarna een heldhaftige religieuze.

Met de woorden: ‘Ik ben de onbevlekte ontvangenis’ had de verschijning gezegd wie ze was. Met die woorden verwees Maria naar het diepste in haarzelf: ‘Ik ben het resultaat van het werk van God in mij.’ Hiermee drukte ze een belangrijk aspect uit van de boodschap die ze kwam brengen: God wil in ieder van ons werkzaam zijn, ons ten diepste verrijken.

Klik op de foto en maak kennis met Robrecht, onze vrijwilliger ter plaatse!

In Lourdes begeleidt Maria ons naar de Bron, naar God die ons nieuwe energie geeft, en herinnert er ons aan dat God met ons is. Omdat zoveel dingen in de wereld vierkant draaien, vergeten we dat soms. We gaan graag naar Lourdes omdat Maria er met moederlijke zorg luistert naar wat er in ons hart omgaat. Ze wil ons sterk maken, zoals ze dat bij Bernadette gedaan heeft.

Met de heilige Montfort als gids brengen de Montfort-Bedevaarten u naar de Bron waar Maria werkzaam is.

ALGEMEEN PROGRAMMA

In Lourdes nemen we deel aan alle grote plechtigheden van het heiligdom: de internationale eucharistieviering, de sacramentsprocessie met aanbidding in de onderaardse Pius X-Basiliek en uiteraard de sfeervolle kaarsenprocessie.
Daarnaast bieden we onze eigen activiteiten aan zoals het aanwezig zijn bij de grot, een wandeling in de spirituele voetsporen van Bernadette, een bezoek aan de onthaalcentra voor de zieken, dagelijks eucharistie vieren, de kruisweg, een boeteviering en de geloofsweg in Cité- Secours. We sluiten de bedevaart af met de hernieuwing van onze doopbeloften volgens de leer van de heilige Montfort.
Nieuw opgenomen in het programma dit jaar is de pakkende musical over het bijzondere leven van Bernadette.

Wil je deelnemen aan één van deze bedevaarten? Je kan je inschrijven door hier te klikken.