Luc Frenay

Priester Luc Frenay begeleidt al jaren uiteenlopende bedevaarten en pelgrimstochten voor ons. In het bijzonder Fatima draagt een bijzondere plek in zijn hart.

“Een 15 jaar geleden was ik pastoor in Poperinge en mijn zangkoorleider was Robrecht De Gersem. Hij vroeg mij als begeleider naar Lourdes. Een unieke kans om de H. Montfort en de montfortaanse familie en spiritualiteit te leren kennen. Deze jaarlijkse bedevaart bracht me dieper in contact met Maria en de doopselgenade van elke christen.

De pastoraal van bedevaarten is ook door de paus sterk aanbevolen als ontmoeting van mensen en het evangelie, die breed  rond zich wordt verspreid. Als aanvulling van mijn wekelijkse predicatie , momenteel in de federatie Lo-Reninge-Merkem als meewerkend priester in de dekenij Dilsmuide-Veurne, ben ik verheugd om  al verschillende jaren onder de vleugels van de Montfort Bedevaarten naar Fatima te kunnen pelgrimeren. Dit is een andere plaats dan Lourdes, maar Maria is er even goed present, en haar boodschap klinkt meer dan ooit actueel. Ik ben er als begeleider  zelf door geëvangeliseerd.

Een voortdurende bekering en nederige houding houdt in dat men luisterbereid is en de tekenen des tijds  goed verstaat. In de gesprekken van zowel onderweg als in het hotel en de kapellen en basiliek van Fatima, laten we elkaar aanvoelen hoe belangrijk de menswording van Jezus, de zoon van Maria, wel is. Ikzelf word kind van God, sinds mijn doopsel, nu al 58 jaar geleden. Als oudste zoon van gelovige ouders die me ooit afgesmeekt hebben  bij O. L. Vrouw van Lourdes. En zo is de cirkel rond. Wederom wil ik me onder de vleugels van Maria ten dienste stellen van de Blijde Boodschap.”