Maarten Pijnacker

Priester Maarten Pijnacker neemt je graag mee op bedevaart om te ontdekken, te ervaren, te voelen en te doorleven. In het bijzonder Lourdes blijft hem fascineren.

“Tijdens mijn opleiding en vorming aan het groot seminarie van Gent leerde ik de Diocesane Ziekenbedevaart naar Lourdes kennen en ging daar ieder jaar mee richting Lourdes. Weinige jaren heb ik overgeslagen, tenzij vanwege mijn engagement in de ziekenbedevaarten van Samana naar Lourdes, alsook vanwege mijn engagementen met jeugdbewegingen op de parochies.

Lourdes blijft mij fascineren en ik ga er graag naar toe om de batterijen op te laden, wat vitaminen te ontvangen, om daarna weer mee verder te draaien in de parochiepastoraal.

Je leert het bedevaartsoord mijns inziens het beste kennen door er met een groep naartoe te komen en je te laten onderdompelen in hetgeen je er ziet, hoort en beluistert.

Enerzijds ben ik je medereisgenoot en -bedevaarder, anderzijds hoop ik je te mogen begeleiden en te leiden, opdat het voor jou dagen mogen worden waarin je bevestigd wordt in je geloof en verwachtingen naar deze reis toe.

Het is daarom belangrijk dat wij zorgdragen voor elkaar, er zijn voor elkaar, elkaar dragend, verdragend en verder dragend om zo het geheim van Lourdes te ontdekken, te ervaren, te voelen, te doorleven en daarna voldaan huiswaarts te keren.

Moge bovenstaande informatie je helpen te ontdekken wie ik ben en waarom ik blij ben met je mee te mogen gaan naar dit bijzonder genadeoord.”