Robrecht De Gersem

Robrecht is onze rots in de branding in Lourdes. Al jaren staat hij ons als vrijwilliger met raad en daad bij voor, tijdens en na onze Lourdesbedevaarten.

“Sedert 1995 is het mij gegeven om de Montfort-Bedevaarten in Lourdes te ontvangen. Oud en jong mocht ik er verwelkomen op de luchthaven of op het stationsperron. 

Vanaf het begin werden aan de bedevaarders nieuwe elementen aangereikt; Vandaar de reactie: “Het is nu de vijftigste keer dat ik naar Lourdes kom, en jullie hebben mij iets nieuws laten ontdekken.”  Vooral de intieme kapelletjes van een paar zustercommunauteiten vallen echt in de smaak. 

Ik aanzie het als een grote genade met zoveel mensen in contact te mogen komen, telkens weer nieuwe bedevaarders te leren kennen, maar in de loop van al die jaren zoveel bekende gezichten te mogen terugzien. 

Ik mag zelfs getuigen dat er vriendschappen uit gegroeid zijn. 

Lourdes staat nooit stil en wij worden gestimuleerd om mee te evolueren. Ook de begeleiders passen zich aan.  De echte paters montfortanen hebben in collega’s priesters al bekwame opvolgers gevonden. Ook de contingenten bedevaarten werden aangepast aan de inschrijvingen, maar de kern blijft: men komt naar Lourdes voor het belangrijkste: de grot en de bron. 

Hoevelen getuigen mij niet: “Als ik bij de grot kom voel ik me thuis, aanvaard zoals ik ben, ondersteund in mijn leven”. 

Het is met een dankbaar hart dat ik alle bedevaarders en begeleiders nog eens zou mogen begroeten en geloof me vrij: wees altijd welkom in Lourdes, waar jij thuis bent. O.L.Vrouw van Lourdes, bid voor ons. “