Compostela

3 – 15 oktober 2020 | Vliegtuig en voeten | Begeleiders: Kristof Morren en Lana Meeusen

Deze pelgrimstocht is jammer genoeg geannuleerd omwille van Covid-19.

Sint-Jakob, één van Jezus’ twaalf apostelen, trok verkondigend naar Spanje maar moest van een kale reis terugkeren naar Judea. Tot grote woede van de gevestigde orde slaagde hij er daar wel in om mensen te bekeren. Hij moest zijn succes echter met de dood bekopen. Zijn leerlingen voeren zijn lichaam per boot weer terug naar de westkust van Galicië, waar ze zijn stoffelijke resten even landinwaarts begroeven.

Eeuwen later, in 813, werd zijn graf ontdekt door een kluizenaar die er naartoe geleid werd door een heldere ster. Hij doopte de plek ‘Campus Stellae’, ofwel de plek door de ster aangeduid. Koning Alfonso II van Asturië stapte als eerste pelgrim naar het graf van de heilige Jacobus. Hij stichtte er een kerk en een klooster en meer en meer mensen stroomden toe in Compostela.

Ook vandaag blijft het een bedevaartsoord dat pelgrims van heinde en verre aantrekt. De voettocht ernaartoe is een uitdaging voor het lichaam en een sterke geestelijke beleving. Deze dertiendaagse biedt je de unieke kans om je diepste zelf te ontmoeten. Je zet grote stappen in je spirituele proces terwijl je je gesteund weet door de groep en door ons team van begeleiders.

Heb je interesse in de reis? Het infomoment is al voorbij, maar je kan de powerpointpresentatie hier herbekijken.

Contacteer ons voor meer informatie!