Compostela

De heilige Jacobus was één van Jezus’ twaalf apostelen. Hij reisde van het Heilig Land naar Spanje om er de boodschap van Jezus te verkondigen. Zijn prediking was er echter geen succes en hij keerde gedesillusioneerd terug naar Judea. Hier kon hij wel velen bekeren, tot grote woede van de machthebbers, die hem uiteindelijk vermoordden. Twee van zijn leerlingen legden zijn lichaam in een bootje dat, door een engel geleid, van Palestina over de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan de kust van Galicië bereikte. De leerlingen gingen met hun meester aan wal en vonden landinwaarts een geschikte begraafplaats.

Eeuwen gingen voorbij en niemand dacht nog aan zijn graf. Tot een kluizenaar er in 813 naartoe geleid werd door een heldere ster en er de stoffelijke resten van St.-Jacob en zijn leerlingen trof. Deze plek kreeg de naam ‘campus stellae’, en werd weldra Compostela genoemd. Koning Alfonso II van Asturië stapte als eerste pelgrim naar het graf van Sint-Jacob en stichtte er een kerk en een klooster. Die kerk groeide uit tot een kathedraal en Sint-Jacob verwelkomt er nog steeds de duizenden pelgrims die jaarlijks tot bij hem komen.

Met deze 12-daagse tocht nemen we afstand van het dagdagelijkse leven en worden we uitgedaagd om terug te keren naar de basis. Op uw eigen tempo en ritme zet u de ene voet voor de andere, u ademt, neemt het prachtige landschap in u op en verstilt. Met elke stap die u zet komt u dichter bij uzelf en zo ook bij God.

Deze pelgrimstocht biedt u het comfort van een georganiseerde reis, de verbondenheid en geborgenheid van een groep, de deskundigheid van een ervaren priester-begeleider en ook de rust en bezinning van een wandelretraite.

Voor meer informatie over het programma kan u hieronder klikken op de datum.

Het infomoment over deze pelgrimstocht is al voorbij, maar je kan bij ons steeds meer informatie verkrijgen. Voel je vrij om ons te contacteren!

Wil je deelnemen aan deze bedevaart? Je kan je inschrijven door hier te klikken.