30 september – 12 oktober 2019

13 dagen  |  vliegtuig en voeten  |  Begeleider: pastoor Luc Frenay

Wil je deelnemen aan deze pelgrimstocht? Je kan je hier inschrijven.

Algemeen Programma

Dag 1

’s Ochtends vliegen we vanuit Zaventem naar Santiago de Compostela. Een autocar brengt ons naar onze eerste vertrekplaats, Astorga. Onderweg nemen we het prachtige landschap in ons op.

Dag 2 – 20 km

Staptocht naar Rabanal del Camino. We trekken door het Land van Maragatos. Onderweg is er mogelijkheid om Castrillo de los Polvazares te bezoeken.

Dag 3 – 25 km

Vandaag stappen we naar Molinaseca. De weg loopt over de Montes de León en leidt ons langs het Cruz de Ferro, waar pelgrims traditiegetrouw een steen neerleggen. Een beklijvend stuk Camino.

Dag 4 – 27,4 km

Naar Villafranca del Bierzo. We trekken langs de tempeliersstad Ponferrada en ook langs de wijngaarden van de Bierzo. Onze tocht eindigt vandaag in Villafranca del Bierzo, ook wel ‘klein Santiago’ genoemd.

Dag 5 – 27,5 km

We stappen naar O Cebreiro. Vanaf Ambasmestas begint de klim naar dit oude pelgrimsoord. Mooie uitzichten staan ons te wachten als beloning.

Dag 6 – 19,4 km

Tocht naar Triacastela. Vanaf de Sierra kijken we uit over het groene Galicië. Op de pas Alto de San Roque komen we aan het standbeeld van de pelgrim die tegen wind en regen in worstelt. Een foto en een kort moment van bezinning waard.

Dag 7 – 21 km

Naar Sarria. Een etappe over groene heuvels, door boerendorpen en over de Alto-de-Riocabopas. Vaak trekken we langs corredoiras, oude weggetjes tussen de authentieke dorpjes in.

Dag 8 – 21,2 km

We stappen naar Portomarín. De weg leidt ons langs meer dan twintig kleine dorpen en gehuchten over heel wat oude wegen. We steken kleine waterlopen over op doorwaadbare plaatsen of over stapstenen.

Dag 9 – 24,1 km

Tocht naar Palas de Rei. Eerst trekken we over een bergrug met granietrotsen en heide. We hebben uitzicht op het dal van de Miño. In Palas de Rei bereiken we het laagland van Galicië.

Dag 10 – 28,7 km

We stappen verder naar Arzúa. Vandaag wandelen we door glooiend boerenland. Hórreos, typisch Galicische maïsopslagplaatsen van natuursteen, trekken de aandacht. Net als enkele oude, stenen kruisen: cruzeiros.

Dag 11 – 28,4 km

We trekken tot Lavacolla, waar de pelgrims zich vroeger in de beek wasten. Zo maakten ze zich klaar om proper maar ook innerlijk gereinigd Santiago de Compostela binnen te stappen.

Dag 12 – 9,4 km

Onze eindbestemming komt in zicht. We vertrekken via de Monte do Gozo, de berg van de vreugde. Hier zien we voor het eerst de torens van de kathedraal. Om 12.00 uur nemen we deel aan de pelgrimsmis. In de namiddag bezoeken we de stad.

Dag 13

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Santiago de Compostela voor de vlucht naar Brussel via Madrid. Aankomst in Zaventem is voorzien om 22.15 uur.

Prijs:

€ 1.549 per persoon op basis van een tweepersoonskamer

Verzekeringen:

 • Annulatiebijdrage: € 61,96
 • Bijstandsverzekering Europ Assistance: € 14,50

Inbegrepen:

 • Overnachtingen in pelgrimhotels langs de Camino Francès. Doorgaans hebben deze hotelletjes 2 à 3 sterren en sanitair op de kamer. Uitzonderlijk kan het toch gebeuren dat het sanitair gedeeld moet worden.
 • Vluchten heen en terug van Brussel naar Santiago de Compostela via Madrid
 • Transfer van luchthaven Santiago naar Astorga
 • Transfer van hotel in Santiago naar luchthaven
 • Bezemwagen die uw bagage vervoert van hotel naar hotel
 • Alle maaltijden vanaf het avondmaal op de eerste dag tot en met de lunch op de laatste dag
 • Spirituele en praktische begeleiding
 • Tochtboekje
 • Stempelboekje

Niet inbegrepen:

 • Verzekeringen
 • Dranken bij de maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven

Uw reservatie is pas definitief na het betalen van een voorschot van € 250.

Uiterste betalingsdatum van het saldo is 1 maand voor vertrek, uiterlijk dus 30 augustus 2019.

Wil je deelnemen aan deze pelgrimstocht? Je kan je hier inschrijven.

Het infomoment over deze pelgrimstocht is al voorbij, maar je kan bij ons steeds meer informatie verkrijgen. Voel je vrij om ons te contacteren!