Zuidoost-Engeland

Laat u meevoeren doorheen het prachtige Zuidoost-Engeland, langs glooiende landschappen, pittoreske dorpjes, weelderige Engelse tuinen en eeuwenoude steden. Tijdens deze zomerse bedevaart gaan we samen op zoek naar de verschillen tussen de anglicaanse en de katholieke kerkgemeenschappen, en ontdekken we wat ons verbindt.

We laten ons inspireren door Sint-Augustinus van Canterbury die in de 6e eeuw na Christus veel succes oogstte bij het kerstenen van de heidense Angelsaksen. Deze benedictijnse monnik werd later aartsbisschop van Canterbury. Hij stichtte twee nieuwe bisdommen in Brittannië en introduceerde de regels van Benedictus in Engeland door de oprichting van verscheidene kloosters.

We ontmoeten ook de Heilige Thomas Becket die vermoord werd door koning Hendrik II omdat hij zich verzette tegen diens poging om de Kerk aan zijn macht te onderwerpen.

De zalig verklaarde kardinaal Newman is nog zo’n opmerkelijke figuur uit de geschiedenis van het katholicisme in Engeland. Hij werd geboren in een anglicaans gezin maar streefde ernaar de anglicaanse kerk weer dichter bij haar katholieke wortels te brengen. Na een intens bekeringsproces trad hij toe tot de rooms-katholieke Kerk. In 1879 ontving hij uit de handen van paus Leo XIII de kardinaalshoed. ‘Het hart spreekt tot het hart’ was zijn wapenspreuk.

Onderweg duiken we ook de mysterieuze geschiedenis van het duizenden jaren oude Stonehenge in, volgens sommigen een bedevaartsoord uit de oudheid.

Voor meer informatie over het programma kan u hieronder klikken op de datum.

Het infomoment over deze reis is al voorbij, maar je kan bij ons steeds meer informatie verkrijgen. Voel je vrij om ons te contacteren!

Wil je deelnemen aan deze bedevaart? Je kan je inschrijven door hier te klikken.