Fietsbedevaart Aken en Land van Herve

19 – 21 augustus 2022 | Elektrische Fiets | | Prijs: € 429 | Begeleider: Jos van den Bergh

Klik op de foto en maak kennis met de begeleider

’t Is hoogzomer en daar genieten we van tijdens deze bedevaart. Onder leiding van onze eigenste pater Jos Van den Bergh, fietsen we door het glooiende landschap van het Land Van Herve.

Op vrijdag 19 augustus worden we vanaf 16u verwelkomd in Ten Hof in Hombourg. We betrekken er de vakwerkschuur. Onze elektrische fietsen staan al voor ons klaar. Omstreeks 19u gaan we aan tafel in de Franse salon van de nabijgelegen Molen van Medael.

Zaterdagochtend staat een heerlijk ontbijt voor ons klaar. Rond 9u bestijgen we ons stalen ros en gaan we op verkenning in de omgeving langs een uitgestippelde route. ’s middags houden we halt voor een picknick met een lunchpakket verzorgd door de Molen van Medael.

In de namiddag zetten we koers richting de Abdij van Val-Dieu. We bezoeken er de brouwerij en degusteren er enkele van hun bieren en kazen. Na afloop is er tijd om nog even te wandelen in de mooie kloostertuin of te snuisteren in de winkel waar streekproducten, religieuze artikelen, boeken en kaarsen verkocht worden.

In de vroege vooravond fietsen we terug naar onze uitvalsbasis, waar we tijd hebben om ons op te frissen en tot rust te komen alvorens we om 19u aan tafel gaan.

Zondag, hoogdag, na het ontbijt fietsen we naar het heiligdom van Moresnet. We houden halt bij de 14 staties van de kruisweg en vieren de eucharistie in de Mariakapel. ’s Middags picknicken we in het park en fietsen daarna door bossen en velden naar Aken waar we een rondleiding krijgen in de imposante Dom. We verwachten rond 17u weer terug te zijn in Hombourg waar we uitchecken en afscheid nemen van elkaar.

Contacteer ons voor meer informatie!