Lourdes

15 tot 21 juli 2022 VOLZET | trein | Begeleider: pater Nepo en pater Aimé

12 tot 16 september 2022 VOLZET | vliegtuig | Begeleider: pater Jos Van den Bergh

In Lourdes heeft men grote inspanningen gedaan om mensen in alle veiligheid te kunnen ontvangen. We worden er verwacht zoals we zijn, met vreugde en met zorgen. Maria heeft ons, gewone stervelingen, uitgenodigd. Ze is hier niet alleen boodschapster, maar wil vooral banden met ons aanknopen of nauwer aanhalen, zoals ze dat ook met Bernadette gedaan heeft. 

Het verhaal van Bernadette heeft zich niet beperkt tot die achttien ontmoetingen bij de grot. De intieme banden die daar gesmeed werden heeft Bernadette de jaren na de verschijningen steeds levend gehouden. Zo heeft Maria van een gewoon meisje met een kinderlijk geloof een sterke vrouw gemaakt en daarna een heldhaftige religieuze.

Klik op de foto en maak kennis met de begeleider

Met de woorden: ‘Ik ben de onbevlekte ontvangenis’ had de verschijning gezegd wie ze was. Met die woorden verwees Maria naar het diepste in haarzelf: ‘Ik ben het resultaat van het werk van God in mij.’ Hiermee drukte ze een belangrijk aspect uit van de boodschap die ze kwam brengen: God wil in ieder van ons werkzaam zijn, ons ten diepste verrijken. 

In Lourdes begeleidt Maria ons naar de Bron, naar God die ons nieuwe energie geeft, en herinnert er ons aan dat God met ons is. Omdat zoveel dingen in de wereld vierkant draaien vergeten we dat soms. We gaan graag naar Lourdes omdat Maria er met moederlijke zorg luistert naar wat er in ons hart omgaat. Ze wil ons sterk maken, zoals ze dat bij Bernadette gedaan heeft.

Met de heilige Montfort als gids brengen de Montfort-Bedevaarten u naar de Bron waar Maria werkzaam is. 

ALGEMEEN PROGRAMMA

In Lourdes nemen we, met inachtname van eventuele maatregelen, deel aan alle grote plechtigheden van het heiligdom: de internationale eucharistieviering, de sacramentsprocessie met aanbidding in de onderaardse Pius X-Basiliek en de sfeervolle kaarsenprocessie. 
Daarnaast bieden we onze eigen activiteiten aan zoals het aanwezig zijn bij de grot, een wandeling in de spirituele voetsporen van Bernadette, een bezoek aan de onthaalcentra voor de zieken, dagelijks eucharistie vieren, de kruisweg, een boeteviering en de geloofsweg in Cité-Secours. We sluiten de bedevaart met de hernieuwing van onze doopbeloften volgens de leer van de heilige Montfort.