Voettocht Kleine Gete

zaterdag 16 juli van 9 tot 17 uur | Prijs: € 9,50 euro | inschrijven vóór 10 juli
begeleiders: Kristof Morren & Glenn Geeraerts

Wandelen is een spirituele ervaring. Al wandelend ontdek je het ritme van je eigen lichaam. En als je de juiste cadans gevonden hebt, hinkt je ziel nooit achterop. Kom zelf de proef op de som nemen in de vallei van de Kleine Gete nabij Zoutleeuw, waar we op zaterdag 16 juli samen op tocht gaan.

Ons vertrekpunt is Helen, een piepklein Haspengouws dorpje. Je bent er vanaf 8.30 uur welkom in het Vredeskerkje. Na een korte kennismaking gaan we om 9 uur op pad voor een tocht van 19 kilometer. Onderweg geven fruitbomen en meidoornhagen kleur aan het landschap.

Ossenweg (Zoutleeuw), Onze-Lieve-Vrouwekapel

Omstreeks 11.30 uur komen we toe aan de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van de Ossenweg, een eeuwenoude pelgrimsplek op de grens van Vlaams-Brabant en Limburg. Priester Geert Narinx wacht ons op voor de eucharistieviering. Na de mis is het tijd voor de picknick in Het Vinne, een natuurgebied met een voor Vlaanderen uniek binnenmeer als blikvanger.

Na de middag zetten we onze tocht door de Getevallei voort. Langs knuppelpaden en rustige wegen wandelen we weer naar het Vredeskerkje van Helen, waar we omstreeks 16.30 uur afsluiten met een stil moment.

Provinciedomein Het Vinne – uitkijktoren links op foto

Contacteer ons voor meer informatie!