Bedevaarten

Ons nieuw bedevaartprogramma is er!
Wil je meer weten? Lees verder of vraag een gratis brochure aan.


Mensen van deze tijd hebben meer dan ooit bedevaarten nodig. Zonder ophouden worden we immers meegesleept met de snelle vloed van het leven: we hebben niet eens de tijd meer om bezig te zijn met onszelf. Wie tot zichzelf wil komen moet zijn milieu kunnen verlaten en breken met de gewoonte, om dan bewust op zoek te gaan naar de stilte, de bezinning. Zulke oase van rust en verdieping wil een bedevaart zijn. Dagen zonder zorgen en sleur, waar we gelukkig zijn, waar we echt van liefde leren leven en weer nieuwe moed opdoen.

“Het is een haven, waar we op adem kunnen komen. Het is een van de weinige plaatsen op aarde waar de vermoeide en ontgoochelde mens zijn miserie kan vergeten of er een zin aan kan geven.” – een Lourdesbedevaarder

Op bedevaartplekken kom je ook Maria tegen. Het kan niet anders: ze staat op je te wachten en wil naar je luisteren. Je mag vrijuit spreken over je vreugdes en je pijnen, ook die van je dierbaren. Samen met anderen bid je, druk je je hoop uit en je vertrouwen dat ze met je meegaat.


Al sinds 1931 organiseren de Belgische montfortanen bedevaarten. Dankzij die jarenlange ervaring staan we garant voor een sterke organisatie en diepgaande knowhow. Met Montfort als spirituele gids kan u een bezoek brengen aan diverse heiligdommen verspreid over de hele wereld. We organiseren jaarlijks groepsreizen naar de klassieke bedevaartplaatsen Lourdes en het Heilig Land, maar elk jaar kleuren ook minder voor de hand liggende bestemmingen het programma. We willen daarnaast ook meer inzetten op pelgrimstochten en retraites. Benieuwd wat 2023 in petto heeft? Bekijk het hieronder!

De spirituele begeleiding staat bij de Montfort Bedevaarten voorop en wordt door onze pelgrims sterk gewaardeerd. Ook comfort dragen we hoog in het vaandel: onze reizen zijn all-inclusive, we hechten belang aan kwaliteitsvolle hotels en restaurants en u kan rekenen op een sterke organisatie en begeleiding.

“Ik ben al vaak naar Lourdes geweest, maar ik heb nog nooit zo’n mooie bedevaart gehad als bij de Montfort Bedevaarten. Alles was tot in de puntjes geregeld. Ik ben vol lof!” – Willem V.


India

Deze bedevaart is heel bijzonder voor ons. Niet alleen omdat de bestemming onontgonnen terrein is voor de Montfort-Bedevaarten maar vooral ook omdat het een uitnodiging is van onze eigen pater Nepo om kennis te maken met het land waar hij geboren is, opgroeide en gevormd werd tot montfortaan en priester.

Heilig Land

Dit is de plek waar het voor ons christenen allemaal begon. Op deze bedevaart verbinden we ons met de heilige plaatsen van de Bijbel. Dit is een bedevaart die u een leven lang bijblijft.

Lourdes

14 – 20 juli 2023 | trein
11 – 15 september 2023 | vliegtuig

Fatima

In het unieke kader van Fatima willen we de ervaring van de verschijningen van Maria terug naar boven halen en zelf ook dichter naderen tot Maria. Deze bedevaart zal je geloof versterken en helpen om het elke dag opnieuw te beleven.

Voetbedevaart naar O.L.V. van Scherpenheuvel

Op zaterdag 13 mei 2023, de dag voor Moederdag, gaan we samen op voetbedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. Een tocht die ons in een sfeer van vriendschap, stilte en gebed laat ervaren dat we deel zijn van een grote familie.

Bezinningsweekend in de Abdij van Averbode – GEANNULEERD

De Abdij van Averbode is een oase van rust en ruimte. Een uitgelezen plek om tot verstilling en bezinning te komen. Genietend van de gastvrijheid van de norbertijnen maken we kennis met hun contemplatief leven en hun spiritualiteit.

Wandelbedevaart O.L.V. van Steenbergen

Wandelen en bezinnen, een interessante combinatie. Want door ons lichaam in beweging te zetten komt ons hoofd tot rust en creëren we ruimte voor God.

Fietsbedevaart Postel – Geannuleerd

Verscholen in een noordelijke uithoek van ons land, tegen de Nederlandse grens, ligt het bosrijke Postel met zijn imposante abdij. Pater Jos Van den Bergh fietst met ons mee tijdens deze driedaagse bedevaart.

Inschrijvingsformulier

Vul je liever een papieren inschrijvingsformulier in? Print dit document of geef ons een seintje op 016308211 of bedevaarten@mariaalcentrum.be om er eentje in je bus te krijgen.

Voorbije bedevaarten

Ontdek hieronder welke bedevaarten, pelgrimstochten en retraites we zoal organiseren!

Onze begeleiders

Bij elke bedevaart, pelgrimstocht en retraite kan u rekenen op diepgaande spirituele begeleiding. Maak hier kennis met onze begeleiders!