Bedevaarten

 Ons gloednieuwe programma voor 2020 is er! Meer info volgt heel binnenkort! 

Schrijf je hier in voor een bedevaart

Bestel hier een gratis bedevaartbrochure

Contacteer ons voor meer informatie

Mensen van deze tijd hebben meer dan ooit bedevaarten nodig. Zonder ophouden worden we immers meegesleept met de snelle vloed van het leven: we hebben niet eens de tijd meer om bezig te zijn met onszelf. Wie tot zichzelf wil komen moet zijn milieu kunnen verlaten en breken met de gewoonte, om dan bewust op zoek te gaan naar de stilte, de bezinning. Zulke oase van rust en verdieping wil een bedevaart zijn. Dagen zonder zorgen en sleur, waar we gelukkig zijn, waar we echt van liefde leren leven en weer nieuwe moed opdoen.

“Het is een haven, waar we op adem kunnen komen. Het is een van de weinige plaatsen op aarde waar de vermoeide en ontgoochelde mens zijn miserie kan vergeten of er een zin aan kan geven.” – een Lourdesbedevaarder

Op bedevaartplekken kom je ook Maria tegen. Het kan niet anders: ze staat op je te wachten en wil naar je luisteren. Je mag vrijuit spreken over je vreugdes en je pijnen, ook die van je dierbaren. Samen met anderen bid je, druk je je hoop uit en je vertrouwen dat ze met je meegaat.


De montfortanen organiseren sinds 1931 bedevaarten. Met Montfort als spirituele gids kan u een bezoek brengen aan diverse heiligdommen verspreid over de hele wereld. We organiseren jaarlijks groepsreizen naar de klassieke bedevaartplaatsen Lourdes, Fatima en het Heilig Land, maar elk jaar kleuren ook minder voor de hand liggende bestemmingen het programma. We willen daarnaast ook meer inzetten op pelgrimstochten en retraites.

De spirituele begeleiding staat bij de Montfort Bedevaarten voorop. Ze wordt door onze pelgrims hoog gewaardeerd. De Montfort Bedevaarten genieten een goede faam. Niet in het minst wegens hun voorman, de H. Montfort. Op eenvoudige wijze brengt hij mensen in contact met God. Daarbij speelt Maria een bijzondere, bemiddelende rol.