Ghislain Kasereka

Priester Ghislain Kasereka Kavendivwa is een Montfortaanse missionaris van Congolese afkomst en woont sinds oktober 2018 in ons klooster in Leuven. Hij begeleidt regelmatig wandeltochten en busbedevaarten.

“Op bedevaart gaan is het geloof gaan vieren en versterken, het is rekenschap durven geven van de hoop die in je leeft.

Voor mij is een bedevaart altijd een cruciaal moment van dialoog met mezelf, met anderen en vooral met de Heer; een onvervangbaar moment van geestelijke vernieuwing. Elke pelgrimstocht waaraan ik deelneem herinnert me er altijd aan dat ik op pelgrimstocht ben in deze wereld (cfr. Hebreeën 11:13).

Mogelijkheden om samen en individueel te bidden helpen mij om elke pelgrimstocht door te komen: meditatie, aanbidding, rozenkrans, lectio Divina, kruisweg, eucharistievieringen, … evenals gelegenheden om bepaalde sacramenten te vieren, zoals de ziekenzalving en het sacrament van verzoening. Ook de momenten van rustige contemplatie van de natuur, vooral de prachtige landschappen, doen mijn hart herleven tijdens een bedevaart; niet te vergeten de werken van de heilige Louis Marie Grignion de Montfort die mij ook vergezellen tijdens de verschillende bedevaarten.

Moge Onze Lieve Vrouw van de Weg voorspraak doen voor alle pelgrims, opdat de Heer hen versterkt in het geloof en hen onwankelbaar maakt in de hoop tijdens hun verschillende en veelvuldige pelgrimstochten.”