Lourdes

14 tot 20 juli 2023 | trein | Begeleider: pater Nepo James Raj

11 tot 15 september 2023 | vliegtuig | Begeleider: pater Jos Van den Bergh

160 jaar geleden, in een klein dorpje aan de voet van de Franse Pyreneeën, groeide de veertienjarige Bernadette Soubirous op in een arm maar liefdevol gezin. Toen ze op een dag hout ging sprokkelen bij de rivier verscheen er een ‘mooie dame’ in het wit gekleed met een rozenkrans. Die mooie dame openbaarde zich later als de Onbevlekte Ontvangenis. Op aanwijzing van Onze-Lieve-Vrouw opende Bernadette er een bron om zich te wassen en ervan te drinken. Na die eerste verschijning keerde ze nog zeventien keer terug naar die plek bij de grot.

Er gaat nog steeds een magische kracht uit van Lourdes, dat jaarlijks honderdduizenden pelgrims van over de hele wereld aantrekt. Die magie kan ook jij ervaren aan de grot, bij de bron, wanneer je in gesprek gaat met Maria over je geluk, je lijden, je dankbaarheid en je liefdevolle intenties.

Die magie ervaar je ook door het samenzijn met zovele mede-gelovigen, door samen een kaars aan te steken, te bidden en te zingen. Door de oproep van Onze-Lieve-Vrouw om er in processie te komen en er een kapel te bouwen ervaren mensen, jong en oud, hier vandaag nog steeds de genezende kracht van verbondenheid door hun geloof, door de ervaring van bevrijding door bekering en boete en van liefde door een gevoel van samenhorigheid en solidariteit.

ALGEMEEN PROGRAMMA

In Lourdes nemen we deel aan alle grote plechtigheden van het heiligdom: de internationale eucharistieviering, de sacramentsprocessie met aanbidding in de onderaardse Pius X-Basiliek en de sfeervolle kaarsenprocessie. 
Daarnaast bieden we onze eigen activiteiten aan zoals het aanwezig zijn bij de grot, een wandeling in de spirituele voetsporen van Bernadette, een bezoek aan de onthaalcentra voor de zieken, dagelijks eucharistie vieren, de kruisweg, een boeteviering en de geloofsweg in Cité-Secours. We sluiten de bedevaart met de hernieuwing van onze doopbeloften volgens de leer van de heilige Montfort. Indien mogelijk wonen we ook de pakkende musical bij over het bijzondere leven van Bernadette.
De data voor deze musical worden pas later bekendgemaakt. Hou onze website in de gaten voor de recentste informatie hierover.