Blog

Welkom op onze blog!

We delen hier interessante nieuwtjes, artikels, video’s, podcasts, …

Boeiende gesprekken over spiritualiteit en meer

‘Zwijgen is geen optie.’ Zo heet de website dat videogesprekken aanbiedt met boeiende mensen: schrijvers, theatermakers, wetenschappers … Elk gesprek verloopt anders, maar er is wél een rode draad: de geïnterviewden spreken ronduit en oprecht over de grote vragen van onze tijd. Onze tip: het gesprek met Luk Vanmaercke, hoofdredacteur van Kerk&Leven.

Vitamientjes voor de ziel

Wie zomer zegt, denkt: zon. Een belangrijke factor van vitamine D. Maar we hebben ook andere vitamientjes nodig. Zeker in deze tijd.

Anders leven?

In volle coronacrisis klonk het luidkeels ‘dat we het hierna anders zullen aanpakken’. Dat we opnieuw meer tijd zouden schenken aan vrienden en familie. Dat we bewuster zouden gaan leven. Nu de storm is gaan liggen, zien we al een dun laagje stof op al die goede voornemens. Of toch niet? Karel Evenepoel deelt zijn hoop met ons.

En wat daarna?

José Mizzotti, montfortaans missionaris in Peru, raakte in zijn thuisland Italië besmet door het coronavirus. De verplichte quarantaine dwong hem tot nietsdoen. Pater José nam de tijd om na te denken over wat er na de ‘coronatijd’ komt. Een hoopvol toekomstbeeld dat we graag delen met u.

De weg naar Compostela

Dit jaar, van 3 tot 15 oktober, bieden de Montfort-Bedevaarten een dertiendaagse pelgrimstocht aan naar Santiago de Compostela via de ‘camino francés’. Deze klassieke route, die dwars door het noorden van Spanje leidt, biedt bedevaarders fysiek uitdagende én spiritueel inspirerende ervaringen. Reisbegeleider Kristof Morren vertelt er ons meer over.

Doe mee aan onze enquête!

Eén vraag: naar waar wil jij volgend jaar met ons mee op bedevaart gaan?! Laat van je horen en bepaal mee waar we volgend jaar naartoe trekken!

Update – Programmawijzigingen door Covid-19

Covid-19 woedt in al zijn hevigheid en dwingt ons ons dagelijks leven tijdelijk ingrijpend aan te passen. Deze onzekere tijden vormen ook voor onze organisatie een uitdaging. Hoe moet het dit jaar verder met onze bedevaarten? Wat met onze regionale bijeenkomsten en gebedsgroepen? Deze situatie is ongekend voor ons allen en maakt het erg moeilijk… Lees verder Update – Programmawijzigingen door Covid-19