Word jij onze nieuwe vrijwilliger? (vertaler N-F)

Wie we zijn 

De vzw Mariale Werken is een katholieke vereniging, opgericht door de Belgische paters montfortanen. Met ons mariaal apostolaat moedigen we de Mariadevotie aan als de beste weg om tot Jezus Christus te komen. 

Ons apostolaat neemt verschillende vormen aan. 
De tijdschriften Marie, médiatrice et reine en Maria, middelares en koningin verschijnen tien keer per jaar. Ze bevatten geen wetenschappelijke exposés, maar korte, eigentijdse bijdragen in een heldere taal, die gericht zijn op een gelovig en nieuwsgierig lezerspubliek. 

Daarnaast zijn we een vaste waarde in het organiseren van bedevaarten met Nederlands- of Franstalige begeleiding. Er is ook de Montfort Shop, met een selectief aanbod van religieuze boeken en voorwerpen.  

Wie we zoeken 

Voor ons tijdschrift Marie, médiatrice et reine, dat aan zijn 86e jaargang toe is, zijn we dringend op zoek naar een vertaler Nederlands-Frans (m/v). Bedoeling is dat je een of meerdere teksten uit onze Nederlandstalige editie omzet in vlot, eigentijds Frans.  

De vertaler die we zoeken, begrijpt de finesses van het Nederlands en is tegelijk meer dan vertrouwd met de taal van Molière. Hij of zij is perfect op de hoogte van de spellingregels, werkt heel nauwkeurig en is bereid om tien keer per jaar enkele uren vrij te maken om teksten (Word) te vertalen.  

Ben je geïnteresseerd, dan vragen we je om eerst een proeftekst te vertalen. 

Wat we te bieden hebben 

Een vrijwilligersvergoeding per uitgave valt te bespreken. En natuurlijk mag je een gratis abonnement op onze tijdschriften verwachten. 

Meer info 

Lijkt dit vrijwilligerswerk een zinvolle tijdsbesteding voor jou? Wil je op je eigen manier helpen aan de verspreiding van de Blijde Boodschap? Neem dan contact op met Glenn Geeraerts, redacteur, op 016-30.82.15 of via mail: glenn.geeraerts@mariaalcentrum.be

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.