Fatima

10 – 14 oktober 2023 | vliegtuig | Begeleider: priester Jan Van Raemdonck

Klik op de foto om kennis te maken met de begeleider

Fatima is een wonderbaarlijke plaats, dicht bij Maria. In het spoor van drie kleine kinderen die er Onze-Lieve-Vrouw zagen, zijn miljoenen mensen de Moeder Gods komen groeten om zich dichter te weten bij haar Zoon Jezus. Drie kleine kinderen, Francesco en zijn zusje Jacinta samen met hun nichtje Lucia, mochten in 1917 driemaal een engel ontmoeten en het jaar nadien zesmaal Maria. Het lijkt wel alsof God opnieuw een teken heeft willen geven dat Hij niet kijkt naar menselijk aanzien, zoals Hij dat ook niet bij Maria heeft gedaan.
In het unieke kader van Fatima willen we hun ervaring terug naar boven halen en zelf ook dichter naderen tot Maria. Deze bedevaart zal je geloof versterken en helpen om het elke dag opnieuw te beleven.

Algemeen programma

Franck/Adobestock

Dag 1
Vertrek in Zaventem omstreeks 6.20 uur. Aankomst in Lissabon. Bezoek aan het Jeronimosklooster, het monument van de zeevaarders en de Toren van Belem. Met de autocar reizen we daarna door een schilderachtig landschap naar Fatima. We brengen een eerste groet aan de verschijningskapel en vieren de eucharistie. Avondmaal en overnachting.

Dag 2
Wij houden onze kruisweg en bezoeken de plaatsen van de verschijningen Os Valinhos en Cabeço, alsook het dorpje Aljustrel waar de zieners woonden. Eucharistie.
In de namiddag maken wij een uitstap naar het imposante klooster van Batalha.

Dag 3
We bezoeken de verschijningskapel, de Cova da Iria en de basiliek met de graven van Francesco, Jacinta en Lucia. Eucharistie. Na het middagmaal houden we een biechtviering.
Het hoogtepunt van de bedevaart beleven we de avond van de 12e met de sacramentsprocessie, het rozenkransgebed en de lichtprocessie …

seregayu/Adobestock

Dag 4
13 oktober is de verjaardag van de verschijningen. Samen met honderdduizenden bedevaarders van over de hele wereld maken we op de esplanade de grote viering mee ter ere van Onze-Lieve-Vrouw. Die wordt afgesloten met een plechtige eucharistieviering. ’s Namiddags brengen we een bezoek aan het wassenbeeldenmuseum, dat gewijd is aan de gebeurtenissen in Fatima.

Dag 5
Bezoek aan de nieuwe Heilige Drievuldigheidskerk. Eucharistie. Middagmaal. Mariaviering en hernieuwing van onze doopbeloften. Rit naar de luchthaven. Vlucht naar Zaventem omstreeks 20.00 uur. Aankomst in Zaventem omstreeks 23.35 uur.

Prijzen

Prijs per persoon op basis van een tweepersoonskamer € 1024,00
Prijs na aftrek vroegboekkorting (-5 %, indien u boekt vóór 15 mei 2023) € 972,80
Annulatiebijdrage€ 35,56
Bijstandsverzekering via Europ Assistance € 11,70
CO2-compensatie€ 17,75
Supplement voor een single kamer€ 209,00

Inbegrepen:
• Verblijf in Hotel Regina****
• Maaltijden vanaf de lunch op de eerste dag tot en met de lunch op de laatste dag
• Vlucht Brussel – Lissabon
• Transfer per autocar heen en terug van de luchthaven van Lissabon naar het hotel in Fatima
• Alle uitstappen en toegangstickets
• Spirituele en praktische begeleiding
• Bedevaarttasje
• Bedevaartboekje

Niet inbegrepen:
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven
• Dranken
• Fooien

Je reservatie is pas definitief na het betalen van een voorschot van € 250.
Uiterste betalingsdatum van het saldo is 45 dagen voor vertrek, uiterlijk dus voor 10 september 2023.

Wie een rolstoel wenst mee te nemen, zorgt steeds voor een persoonlijke begeleider. Rolstoelgebruikers en degenen die een speciaal dieet volgen, maken hiervan melding op de bestelbon onder de rubriek ‘speciale mededelingen’.